Спорт, музика и изкуство ще съчетае фестивал „Екстремна връзка 6“ в Добрич

Фестивал „Екстремна връзка 6“ ще се проведе в Добрич на 12 и 13 септември. Той ще съчетае екстремни спортове, музика и изкуство.

Спорт, музика и изкуство ще съчетае фестивал „Екстремна връзка 6“ в Добрич

Идеята за мероприятието идва малко след откриването на скейт парка в Добрич през 2014-а година. 



“Той беше първият професионален скейт парк в България. Осъзнахме, че градът има нужда от подобно събитие. Тогава създадохме първото издание на „Екстремна връзка”. Идеята е да обединим спорт, музика и изкуство”, сподели основният организатор Мирослав Демирев от Добрич.

Още през годините фестивалът се превръща в международен с гости от различни държави, сред които Русия, Испания, Македония и Румъния. Възрастовата категория за участниците е от 6 до над 40 години. 

Тази събота и неделя „Екстремна връзка 6“ ще събере привърженици на скейт, кънки, тротинетки, ВМХ състезания, ролери. Предвидени са четири състезания плюс баскетболен турнир, както и различни демонстрации. Освен състезателна е организирана и атрактивна част. Поставяне на рекорд за висок скок и огнен обръч, през който най-добрите състезатели ще скачат, ще са част от атрактивните дейности. В програмата са заложи още фитнес предизвикателства, йога, табата, фокуси, уроци по скейтборд, ролери и изненади. Освен това ще има и музикалната програма.

На Фестивала „Екстремна връзка 6“ се очаква да пристигнат между 60 и 100 участници от цялата страна, Румъния и Македония. Събитието ще се проведе на скейт парка в градския парк „Св. Георги“ в Добрич на 12 и 13 септември. Стартът ще бъде даден в 10 часа.