BRKOVI, Контрол и Creep с дългоочакван концерт във Варна

На 2 октомври хърватската група BRKOVI пристигат за първи път във Варна за един мега вълнуващ и запомнящ се турбо-фолк-пънк-рок концерт.

BRKOVI, Контрол и Creep с дългоочакван концерт във Варна

Коренно различните стилове са духовито свързани в мелодична цялост, а емоционалните стихове на турбофолка са преплетени с жестокостта на пънк рока и тежестта на хеви метъла. С други думи: „невинни” текстове разпрострени в специфичен музикален стил.



Групата се издава сама, а зад творчеството и не стоят издатели, разпространители или PR агенции. Основен текстописец е Shamso 69, който се присъединява през 2007 година. Групата е повлияна от SexPistols, Vajta, Ramones, Discharge, Tutić, Huljić, Runjić, Dujmić и още много такива..., но музикантите харесват групи като ThinLizzy, Saxon, JudasPriest, Tifa, KulturShock, RifatTepić, IronMaiden, Adicts, BlueOysterCult, Manowar, Helloween.

Групата стана популярна в България след няколкото участия, които вече е имала в София, а миналата година и в Пловдив на фестивала Hills of Rock. 

Контрол са ни повече от познати и каквото и да кажем за тях, едва ли бихме могли с думи да обхванем всичко! Групатамногократно е доказвала, че прави едни от най-паметните концерти, ще се включи в заформящата се пънк-рок вечер, за която със сигурност ще се говори дълго. 

Creep са младоците, които ще дадат началото на вечерта. Още ученици, в момента издават своят първи албум. Триото от Добрич ще ни разтресат с по-тежкото звучене на прогресив-груув-метъла. Миналата година младата банда взе второ място в националния конкурс за ученически рок и метъл групи. 

Всичко това ще се случи на 2-ри Октомври, в клуб Rubik от 20:30 часа. Билетите са в продажба в системата на bilet.bg Предварително закупените билети са на стойност 25лв, а в деня на събитието – 30 лв.