Красимир Янков: Нинова бяга от идеен дебат за бъдещето на БСП

„БСП се приема вече от хората единствено, като партия на скандалите и това не ми харесва. Тя загуби идеологическия си образ, а ние сме партия на идеите. Превръщаме се в популистка партия под председателството на Корнелия Нинова.“ Това каза по „България он еър“ народният представител и кандидат за председател на БСП Красимир Янков.

Красимир Янков: Нинова бяга от идеен дебат за бъдещето на БСП

Той изрази огорчението си, че именно, заради тази й политика 25% от членовете на БСП са напуснали само за четири години. На въпрос, защо ръководството не свиква Националния съвет, Янков коментира, че явно Нинова иска да спечели изборите на тъмно. „Вместо да вземем решения по изключително важните теми, като протестите и авантюрата с промяната на Конституцията, тя задълбочава разделителните линии. „Инициативният й комитет във Видин е от представители на Атака и се помещава в техния щаб“, сподели Янков. Той не скри разочарованието си, че Корнелия Нинова бяга от дебат с останалите претенденти за председателския пост.



По повод протестите, Янков напомни, че те започнаха, като дълго въздържана реакция на гняв от хората срещу корупцията и деинституциализацията в страната. „Провокациите се отразиха на моралния облик на протеста“, каза той.

По темата за машинното гласуване, Красимир Янков констатира, че от ГЕРБ за пореден път са променили мнението си. „Изборният кодекс беше приет с мнозинство от тях. Сега, вместо да го изпълнят, те го променят. Това се случва всеки път, когато не могат да приложат закона. Така промениха Закона за МВР 15 пъти“, уточни той. Красимир Янков изрази опасения, че очаква ГЕРБ да променят Изборния кодекс, за да си гарантират победа на парламентарния вот. Той окачестви идеята за промяна на Конституцията, като опит да се атакува държавността от Бойко Борисов, заради оцеляването му във властта.

Видеото може да видите (ТУК)