Корнелия Нинова в Добрич: Когото и да избере партията за председател, заставаме зад него и продължаваме напред

За пръв път в 130-годишната история на Българската социалистическа партия ще бъде проведен пряк избор на председател.

Корнелия Нинова в Добрич: Когото и да избере партията за председател, заставаме зад него и продължаваме напред

Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира днес пред журналисти в Добрич, че подготовката на предстоящите на 12 септември избори за председател на партията е тежка, чисто организационно. Тя сравни вота с този на националните избори, понеже също има комисии, застъпници, протоколи, бюлетини и т.н. „Мисля, че организацията е напълно подготвена, кампанията тече с променливи нападки, имаше напрежение, но се надявам, че на 12-и това ще приключи и когото избере партията, заставаме зад него и вървим напред, защото моментът е изключително важен за България и БСП е нужна като стабилна системна партия, която може да гарантира сигурност и стабилност и да даде план за изход от кризата”, заяви Нинова. 


Според нея обаче има риск и той е, че ако не бъдат събрани нужните 51% гласове от членовете на партията, няма да има легитимно избран председател. „Ще отидем на конгрес без председател, ще се опитат някои другари да променят устава и да върнат старото положение – да няма пряк избор, а да се определят на конгрес. Това ще ни вкара в тежка вътрешна криза точно в месеците, в които очакваме това правителство да падне и БСП да е единствена алтернатива”, допълни тя. 

Корнелия Нинова призова социалистите да гласуват активно, свободно и спокойно. „Дори на тези срещи не агитирам за себе си, агитирам за висока избирателна активност”, каза в заключение тя.