С богата програма Добрич ще отбележи празника на града

Комплексната програма на Община Добрич включва събития и инициативи през целия месец, които са посветени на паметни събития.

С богата програма Добрич ще отбележи празника на града

На 7 септември от 9.30 часа във Военно – гробище музей ще бъде отслужена панихида от добрички духовници. В 10.30 часа ще бъдат поднесени цветя на Паметника на генерал Иван Колев и загиналите за освобождението на Добруджа през 1916 г. В празничния ден в 12.00 часа на Площад „Свобода“ ПФА „Добруджа“ ще поздрави гражданите и гостите на града с празничен концерт. В 18.00 часа за всички почитатели на духовата музика в Градски парк „Свети Георги“ ще бъде изнесен концерт на Представителния духов оркестър на Военноморски сили на Република България. Отново на площад „Свобода“ ще може да се види изложба на открито „Добруджа 1940 година“ и интерактивната изложба „Добруджа зове“.



Изложбата „Добруджа 1940 година“ ще гостува на 11 септември от 16.30 часа в Археологическия музей – Варна. Комплексната програма продължава с Представяне на книгата „Хроники за възвръщането на Южна Добруджа и преселените българи – севернодобруджанци“ с автор и съставител Илия Кишишев и „Преселението” – фотодокументална изложба на 11 септември от 11.00 часа в Регионална библиотека „Дора Габе“.

На 18 септември от 17.00 часа в Музей в Градски парк „Свети Георги“ ще бъде експонирана изложбата „Граници и съдби. Добруджа 1940 г.“.

В навечерието на Празника на Добрич на 24 септември от 18.00 часа в Летния театър ще се насладим на Концерт на Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“ с гл. художествен ръководител Стоян Господинов и Солисти: Калинка Вълчева и Галя Дурмушлийска .

Какво предвижда Община Добрич за 25 септември?

25 септември

Военен ритуал панихида
9.00 ч., Военно гробище музей

Тържествено заседание на Общински съвет град Добрич
10.30 ч., Концертна зала „Добрич“

Празничен концерт „Здравей, Добрич“ с участието на: Арт център „Палитра“, СК „Алексия“, Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център – Добрич, възпитаници на СУ „Св. Климент Охридски“, Групи „Десита“ и „68“ при НЧ „Добрич – 2017 г.“ , Хип-хоп формация „NNS CREW“, Балетна формация „My Dance“, Представителна фолклорна танцова студия „Добруджа“, Фолклорен танцов ансамбъл „Добротица“ при МЦ – Добрич, ВИКТОРИЯ ГЕОРГИЕВА
11.00 ч., пл. „Свобода

Освещаване на паметната плоча с имената на войниците и офицерите – добруджанци, загинали във Втората световна война
17.00 ч., Паметник в Градски парк „Свети Георги“

Концерт на Представителен гвардейски духов оркестър и солисти от Представителен ансамбъл на въоръжените сили
18.00 ч. Градски парк „Свети Георги“, пред ресторант „Лебеда“

Клавирен рецитал „Есенна привечер – от Бетховен до Владигеров“ на Иван Керековски
18.00 ч., Огледална зала „Нели Божкова“

Тържествена заря проверка
20.00 ч., пл. „Свобода“

Хляб фест „Хлябът, който ни свързва“
26.09. - 10.30 ч. – 17.00 ч., пл. „Свобода“

Национална научна конференция „Българската и международната общественост за Добруджанския въпрос. Нови документи, нови прочити, нови тези“
29 септември 2020 г. – Тутракан
30 септември 2020 г. – Добрич