Красимир Янков: Хората очакват от БСП да защити правата им

Кандидатът за председател на БСП Красимир Янков представи пред социалистите в Омуртаг написаната по негова инициатива „Платформа за демократичен социализъм“ под която се подписаха сто знакови имена от левицата.

Красимир Янков: Хората очакват от БСП да защити правата им

На срещата той изложи разписания в нея идеен път на партията, който е адекватен на промените на 21 век. „За четири години не сме имали нито една идейна дискусия в БСП, а хората очакват от нас да имаме актуално виждане за събитията в новото време. Те искат да защитим правата им“, обясни Красимир Янков. След това той сподели и реалните политики, които предлага да бъдат следвани и изпълнени от партията в неговия проект „Подем за България“.


Янков акцентира на конкретни действия за борба с корупцията, която е завладяла държавата, което предизвика дискусия със социалистите в Омуртаг. Те отправиха и въпроси относно политиките за борба с демографската криза, описана в плана на Красимир Янков, като споделиха, че района се обезлюдява, безработицата е голяма и младите хора не виждат бъдеще, заради което бягат в чужбина. Той обясни, че предвижда цялостен пакет от мерки насочени за подкрепа на младите хора. В дискусията се спря и на политиките свързани със здравеопазването, образованието и повишаването на доходите на хората. 

По темата за предстоящите избори за ново ръководство на БСП, Красимир Янков изрази безпокойство от факта, че до този момент ръководството на партията не е предоставило списък с членовете на партията имащи право на глас. Той добави, че очаква изборите да бъдат манипулирани и опорочени. „Предвижда се да има подвижни картонени урни, с които да се събират гласове от различните населени места. Не може да се гарантира, че няма да има подмяна“, заключи Красимир Янков.