Ремонтът на НЧ „Йордан Йовков – 1943“ в село Люляково е към своя край

Вече близо месец продължават ремонтните дейности в сградата на НЧ „Йордан Йовков – 1943“ в село Люляково, съобщават от Община Генерал Тошево.

Ремонтът на НЧ „Йордан Йовков – 1943“ в село Люляково е към своя край

Работата по обекта е по изпълнение на капиталовата програма на общината. Освежаването на сградата е към своя край и съвсем скоро жителите на село Люляково ще могат да се радват на напълно обновена и приветлива културна институция. Последното по-голямо събитие, организирано в читалището на селото, беше тържеството за неговата 75-годишнина, което се проведе през месец април миналата година. Тогава кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров обеща на всички присъстващи на събитието, че следващото тържество ще се проведе в подновена зала и сграда.



До този момент на НЧ „Йордан Йовков – 1943“ са извършени следните ремонтни дейности: подмяна и изцикляне на дюшемето в залата; поставяне на прозорци от четирикамерен PVC профил; монтаж на PVC врати; поставяне на декоративен окачен таван тип „Армстронг“; поставяне на подова настилка от ламиниран паркет в залата при подхода към стълбите за сцената; боядисване на стени и тавани и подмяна на ел. осветлението в сградата.     

В близките дни ще бъдат поставени нови столове в залата на читалището и ще бъдат завършени някои допълнителни ремонтни дейности на сцената и балкона.   

Обновяването на сградата значително ще подобри нейното функционално състояние и жизнената среда в нея. Жителите на село Люляково ще могат да продължават да съхраняват и популяризират културното наследство на Добруджа, както и да насърчават младите хора да се включват и участват дейно в организираните прояви.

Средствата, отпуснати от Община Генерал Тошево, за ремонта на НЧ „Йордан Йовков – 1943“ са в размер на 40 471,07 лв. с ДДС.