Загиналата жена с джет в Балчик е получила черепно-мозъчна травма, фрактура на основата на черепа и контузия на мозъчния ствол

47-годишният К.Н., който е управлявал собствения си джет, е интубиран

Загиналата жена с джет в Балчик е получила черепно-мозъчна травма, фрактура на основата на черепа и контузия на мозъчния ствол

27-годишната А.Б., която загина при инцидента с джет в морето край Балчик, е получила черепно-мозъчна травма, фрактура на основата на черепа и контузия на мозъчния ствол, в резултат на който е настъпила смъртта й.  Това е показала назначената съдебно-медицинска експертиза за аутопсия, съобщи окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев. 


Припомняме, че Окръжната прокуратура в Добрич ръководи започналото разследване на инцидент с джет, при който загина млада жена. Инцидентът стана на 22 август в морето източно от централния плаж в Балчик. Сигнал за него е подаден  на 112 около 18 часа. 47-годишният К.Н. управлявал собствения си джет, на който се е возила 27-годишната А.Б. При движението джетът попада на далян, чиито дървени колони, които държат мрежите, са били свързани помежду си със стоманени въжета. При преминаването през даляна, който не е бил обозначен,  от джета пада и загива на място 27-годишна А.Б. 47-годишният К.Н също е пострадал. Настанен е в МБАЛ-Добрич. Състоянието му към момента е средно тежко. Той не може да бъде разпитан, интубиран е.  

От двамата са взети проби за изследване за наличие на алкохол и наркотични вещества. Към настоящия момент резултатите не са готови.

Изискана е информация от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури относно статута и функционирането на даляна, както и от Изпълнителна агенция “Морска администрация” относно регистрацията на джета. Окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев уточни, че тя все още не е получена.