„Добруджа“ преодоля горнооряховските „железничари“ за първа победа

Домакините поставиха на колене съперника с попадения след почивката

„Добруджа“ преодоля горнооряховските „железничари“ за първа победа

Футболният отбор на „Добруджа“ зарадва с първа победа за сезона във Втора лига привържениците си. С бойка и всеотдайна игра домакините надделяха с 2:0 над „Локомотив“ /Горна Оряховица/ в среща от IV кръг. Макар че добричлии надиграха „железничарите“ и още до почивката заслужаваха да водят в резултата, до голове така и не се стигна. Най-близко до попадение през първата част бе Ивайло Лазаров в 26-ата минута, който засече топката след центриране, след което тя срещна гредата. Малко преди това той не успя да насочи коженото кълбо в рамката в близост до точката за изпълнение на дузпа. Секудни преди края на първото полувреме Лазаров принуди стража на гостите Християн Христов да избива в ъглов удар. След негото изпълнение добрички състезател отново не успя да порази целта.



Превъзходството на „жълто-зелените“ бе оползотворено в 65-ата минута. За 1:0 се разписа влезлият като резерва Цветан Илиев. Техничният халф се възползва от центриране от корнер и с глава изпрати топката зад голлинията. След подновяването на играта от центъра гостите отговориха с далечен коварен шут, но вратарят Иван Василев бе на мястото си и изби. Голът на успокоението в мача за добруджанци падна в 82-ата минута. Негов автор стана Илиян Капитанов, който с прецизен удар оплете топката в мрежата. В основата на оформилата се контраатака бе левият бранител Ахмед Адемов, който след близо 40-метров самостоятелен пробив по фланга сервира топката към нападателя, оформил крайното 2:0 на стадион „Дружба“ и донесъл трите точки за тима си.
За „Добруджа“ играха: Ив. Василев, Р. Михалков /79' - Й. Радев/, С. Митев, Ах. Адемов, Цв. Радев, Як. Идризов /46' - Цв. Илиев/, Ив. Цачев /72' - Д. Кадир/, Ив. Лазаров,  Ер. Карадайъ /46' - Ер. Почански/, Хр. Казаков /90' - Д. Филипов/, Ил. Капитанов.