Агресия на пътя: Задържаха мъж от Добрич, нападнал и ударил друг шофьор

Досъдебно производство за хулиганство на пътя ръководи Районната прокуратура в Добрич.

Агресия на пътя: Задържаха мъж от Добрич, нападнал и ударил друг шофьор

Делото е било образувано днес за престъпление по член 325, ал. 3 от НК, след като шофьор произвежда изстрел с газов пистолет след засичане на пътя, принуждава другия водач да спре и да излезе от автомобила си и му нанася удар в лицето с юмрук. 



Извършител на деянието е 37-годишният Илтер А. Хулиганството е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане за закана с убийство и унищожаване на чужда движима вещ. 

Инцидентът станал около 11 часа на изхода на Добрич в посока Варна между автомобил „Рено“ и „Ауди“. Водачът на френската кола продължил към Варна. 37-годишният Илтер започнал да го преследва с управлявания от него автомобил „Ауди“. Произвежда изстрели с газов пистолет с цел да принуди водачът на реното да спре. След като го застига, успява да го изтласка от пътя, за да го принуди да спре. След като водачът излиза от колата си, Илтер му нанася удар с юмрук в лицето.

Илтер А. е задържан за 24 часа. Районната прокуратура в Добрич ще внесе искане в Добричкия районен съд за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“.