На срещата в Дирекция „Социално подпомагане“ на Атанас Атанасов бяха зададени актуални въпроси

Следвайки графика на организираните срещи с гражданите на Добрич, кандидатът за кмет Атанас Атанасов и кандидатите за общински съветници разговаряха с работещите в Дирекция „Социално подпомагане“.

На срещата в Дирекция  „Социално подпомагане“ на Атанас Атанасов бяха зададени актуални въпроси

В кратко експозе Атанас Атанасов представи основните моменти от програмата „Бъдеще за Добрич“, след което, както при всички свои срещи, той покани присъстващите  да се включат  с всякакви въпроси.

 

„Аз държа да водя диалог с вас, когато и вие сте активни срещата е ползвотворна за всички. Бих могъл да говоря много и в детайли за нашата програма „Бъдеще за Добрич“, но вие можете сами да я разгледате в интернет пространството. На тези срещи  аз търся директния контакт в откровен разговор със своите съграждани.  Питайте ме, готов съм да ви отговоря, както и моите колеги разбира се “, подкани аудиторията кандидатът за кмет.

 

Първият зададен въпрос бе в така актуалната тема за новият облик на цетралната градска част. „...Имаме нови плочки в центъра на града и това е хубаво, но не Ви ли се струва, че твърде скоро започнаха да ги ремонтират и подменят? Къде е проблема – фирмата изпълнител ли не си е свършила компетентно работата, използваните материали ли не са качествени, как бе избрана фирмата изпълнител... какво е вашето мнение по тези въпроси... “, попита  служител в Дирекцията.

 

Последва отговор, който предизвика още въпроси в същата тема, а именно как фирмата поела ангажимент да даде десет години гаранция за извършените от нея стрителни работи е регистрирана само със сто лева  уставен капитал, защо тази поръчка не е поета изцяло от добрички фирми, а само една е участвала и то като подизпълнител и то с 10% участие,  каква е причината наложила ползването на фирма, регистрираната дори извън границите на България...

 

Полезно или не е наличието на мнозинство на една или друга политическа сила в общинския съвет, поиска да узнае една от дамите в залата.

 

От позицията си на гражданин ви уверявам, че подобно мнозинство е дори вредно за гражданите. От позицията си на бивш общински съветник от предходния мандат ви отговарям, че наличието на ясно изразено мнозинство от една политическа сила се работи много трудно, защото липсва чуваемост, отговори кандидатът за кмет Атанас Атанасов.

 

Апелирам всеки гражданин да упражни правото си на глас в изборния ден, за да можем да се преборим с  т.нар.  контролиран вод, който в последните години определя съдбата на добричлии, завърши Атанасов.  

Един от най-емоционалните  въпроси, зададени по време на срещата също от дама в аудиторията бе: „...Определяте ли се като Кмета, който ще върне децата ни в Добрич и ще задържи подрастващото поколение?...“

 

В отговор г-н Атансов заяви: „...Следвайки тази цел, като една от основните, които според мен кмета на град Добрич трябва да си постави, аз и моите колеги разработихме програмата „Бъдеще за Добрич“, като в нея предлагаме конкретни и най-важното реално осъществими действия, с които да стимулираме и подкрепим бизнеса в град Добрич, а като следствие от това да създадем стандарт за живот на хората. Когато градът ни може да предложи условия за пълноценен живот на всеки гражданин, той ще привлича младите хора. Няма вариант, в който с магическа пръчица да направим чудеса, но трябва да има последователност и то в дългосрочен план в политиката водена от кмета на града, за да може да се надгражда с всеки следващ мандат. На всяка среща аз и моите колеги се ангажираме да работим за реализирането на всяко едно наше предложение, заложено в програмата, без значение кой ще бъде новият кмет на град Добрич, ангажираме се и пред вас“, завърши кандидатът за кмет Атанас Атанасов.

 

pa140013_600