Идеи за развитието на града ще обсъждат на глобален пикник днес в Добрич

Глобален пикник ще се проведе днес в градския парк „Св. Георги“

Идеи за развитието на града ще обсъждат на глобален пикник днес в Добрич

Основната идея е да се съберат хора от различни възрасти, професии и градове, които да дадат идеи за развитието на Добрич, заимствани от мястото, в което живеят. Стартът му ще бъде даден в 15 часа с регистрация на участниците и представяне на присъстващите граждански организации. Събитието е част от инициативата  „Глобален Добрич“. Официално откриване е предвидено за 15,30 часа, когато кметът на Община Добрич Йордан Йорданов ще приветства организаторите и присъстващите. От 16,00 до 19,00 часа ще бъдат дискутирани четири теми, свързани с култура, спорт, гражданска активност и икономическо развитие. 



От 19,00 до 19,30 всеки желаещ ще може да сподели свои идеи за развитието на Добрич и региона. 

От 19;30 до 21 часа всеки от участниците ще има възможност  да сподели своето мнение или предложение по всяка от темите или по друга важна за развитието на града и региона тема. Ще бъдат представени и резултатите от работата на тематичните групи.

В разнообразната програмата е заложена и кино вечер с прожекция на филмите от 48-часовото предизвикателство „Красив Добрич“. То се състоя миналата година благодарение на срещи, организирани от „Глобален Добрич“. Чрез инициативата се провежда и традиционният Фермерски пазар, който от скоро радва жителите и гостите на град Балчик.

По време на събитието ще се организират различни занимания за деца. Те ще започват на всеки кръгъл час.

С цялата програма за предстоящото събитие може да се запознаете (ТУК).