ООН огранизира фотоконкурс за природата по време на пандемия

Снимките на 13 от участниците ще бъдат представени на изложба в Palais des Nations в Женева

ООН огранизира фотоконкурс за природата по време на пандемия

По повод Световния ден на околната среда Икономическата комисия за Европа на Организацията на обединените нации (ИКЕ на ООН) организира фотоконкурс под надслов „Хората са затворени, природата – не: конкурс за растения и животни по времето на COVID-19 в подкрепа на възстановяването на екосистемите“.



Фотоконкурсът има за цел да даде възможност на всички – от фотографи-любители до професионалисти, независимо от тяхната възраст, пол или националност, да представят впечатляващи снимки на растителния и животински свят, направени по време на пандемията от COVID-19. Участниците трябва да фокусират вниманието към призива на ООН за предприемане на спешни действия за опазване и възстановяване на естествените местообитания на видовете, за устойчиво използване на природните ресурси и опазване на околната среда.

Конкурсът е отворен за участие до 15 септември 2020 г., след което жури -комисия, съставена от членове на бюрата на комисиите на ИКЕ на ООН по горите и горската промишленост и по политиката за околна среда, ще избере 13-те най-впечатляващи снимки. Фотографиите ще украсят календара на ИКЕ на ООН за 2021 г. Официалното представяне ще се състои на изложба в Palais des Nations, седалището на ООН в Женева, през есента на 2020 г.

Повече за конкурса и условията за участие може да откриете ТУК.