Взривиха колата на Сашо Диков

Колата на журналиста Сашо Диков е била взривена малко преди 22,00 ч. пред дома му в София. При взрива няма пострадали, Диков заяви, че не е получавал и заплахи.

Взривиха колата на Сашо Диков

Предизборните бомби и димки застигнаха и журналиста Сашо Диков.

Тази вечер, малко преди 22,00 ч е била взривена колата му Форд „Фокус", съобщи лично Диков по телевизията си „Канал 3", а информацията бе потвърдена и от шефа на столичната полиция Валери Йорданов.

Диков обясни, че колата му е била паркирана пред дома му в столичния квартал "Гоце Делчев, а бомбата е била поставена пред предната лява гума.

"Жив съм, нищо ми няма. Малко след 22.00 часа се чу адски гръм, видях около моята кола пушек и се насъбраха всички комшии ", каза Диков и допълни, че до момента не е получавал никакви заплахи. Няма и други пострадали, но има изпочупени стъкла на жилищната сграда.

На мястото вече има много полиция и започват огледи на взривения автомобил.

Това е пореден инцидент с взривове само за една седмица, след като депутатът Пенко Атанасов откри 8 кг. тротил пред дома си, а миналия петък пиян мъж хвърли димки пред парламента. Задържаният цял ден размотаваше полицията, че се казва Джон Смит и е от Нова Зеландия, но след това се оказа, че е Иван Пейчев от София, който до този момент не е бил известен на полицията.

В събота бомба избухна и пред дома на вдовицата на Милчо Бонев-Бай Миле - Силвия Панагонова.

 

Този път обаче взривът идва точно, когато на посещение у нас са председателят на Европейската комисия Жоже-Мануел Барозу, председателят на Европейския парламент Йежи Бузек и шефът на групата на ЕНП в Европарламента Джоузеф Дол.