Литературна среща, посветена на писателя Ангел Веселинов, ще се състои тази вечер в "Стария Добрич"

Литературна среша, посветена на добричкия поет Ангел Веселинов, ще се състои днес в Кафене "Стария Добрич". Инициатор на събитието е Сдружението на писателите в Добрич.

Литературна среща, посветена на писателя Ангел Веселинов, ще се състои тази вечер в "Стария Добрич"

Ангел Веселинов е роден 1 юни 1959 г. в село Долни Лом, Белоградчишко. Завършил е ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий", специалност българска филология. Работил е като журналист и преподавател по български език и литература. Автор е стихосбирките "Ранени гълъби"/1995/ и "Вендета"/1997/, романа "Мътни времена"/1997 г., второ издание 1999/, книга с разкази и публицистика "Така беше"/2000/, на пиесата „Приказка за свободата"и на поетично-белетристичната повест "Не плачете моля ви за мен" /2006/. През 2009 г. издава двутомник избрани съчинения, лирика и проза - „От гняв и обич изнемогвам" и „Мили роде". Ангел Веселинов, познат на добричката общественост като Ачо, почина 11 август 2015 година.



"За него добрите думи идват сами. Той беше един от достойните творци и граждани на нашия град. В поезията си, в разказите и в повестите, той откри света на добрите хора и мечтаеше те да се заселят при нас. Самите ние да станем като тях, за да заслужим място в паметта на Добрич. Родени от сърцето и таланта му, неговите произведения ще са мяра за човечност и достойнство.", споделиха от Сдружението на писателите.

Днес, след 18.00 ч. в кафене „Стария Добрич“ ще се състои литературна вечер, посветена на Ачо, която ще върне неговите приятели и близки във времето, когато той сееше своята безкрайна доброта в душите на хората.