Двама мъже с COVID-19 са починали през изминалото денонощие в Добрич

Двама мъже с COVID-19 са починали през изминалото денонощие в Добрич
Снимката е илюстративна
Седем нови положителни резултата за COVID-19 в област Добрич. Сред новорегистрираните пациенти няма медицински лица. 48 са излекуваните


За последното денонощие в Единната информационна система има регистрирани нови 7 лица с положителен резултат за COVID-19 от област Добрич. Директорът на Регионална здравна инспекция и секретар на Областния координационен щаб д-р Светла Ангелова информира, че пациентите са трима мъже на възраст от 49 г. до 62 г. и четири жени на възраст от 60 г. до 67 г. Един мъж и една жена са на лечение в МБАЛ - Добрич, останалите са поставени на домашно лечение и изолация, добави още д-р Ангелова.


За 8 август са взети проби за изследване на 84 лица от област Добрич – 14 от пробите са подадени от МБАЛ - Добрич, другите 70 броя – от РЗИ Добрич. По вид изследванията са следните – 2 проби на лица с клиника, пациенти на МБАЛ Добрич; 11 бр. на лица, контактни на положителни пациенти и 71 бр. контролни проби на лица, наближаващи да излязат от изолация. От всичките 71 контролни проби, 23 са положителни, 48 са отрицателни – това са лица, които са излекувани.


В МБАЛ - Добрич на лечение са 27 пациенти, двама има настанени за лечение в Отделението по анестезия и интензивно лечение, съобщиха от ръководството на здравното заведение.


За изминалото денонощие има двама починали – мъже на 87 г. и 69 г.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+