Два компютърни кабинета ще създаде СУ "Св. Климент Охридски" със средствата от програмата „Изграждане на училищна STEM среда“

СУ "Св. Климент Охридски" е сред одобрените училища по Национална програма "Изграждане на училищна STEM среда" на Министерството на образованието и науката.

Два компютърни кабинета ще създаде СУ "Св. Климент Охридски" със средствата от програмата „Изграждане на училищна STEM среда“

В училището по изкуства вече функционира Център по природни науки (по програма “Училища на бъдещето”, Фондация “Америка за България”), което обуслови кандидатстването му в малката категория за финансиране - до 50 000 лв. 



Веднага след уточняване договорните условия в училището ще започне реализация на проектното предложение, а именно доизграждане на два компютърни кабинета и прилежащи пространства (места за изява на лично творчество; презентационен кът и места за свободно общуване ирелаксация), а в дългосрочен план - изграждане на цялостен ИТ център. В новите кабинети ще се осъществява трансдисциплинарно обучение чрез технологично оборудване, отговарящо на образователните изисквания на 21-ви век. Учениците ще продължат да развиввт умения като: критично мислене, работа в екип, дигитални и комуникационни умения, научна грамотност, творчество. 

Екип от опитни млади специалисти, съвместно с училищното ръководство разработи проектното предложение, с което се класира за пълната сума за финансиране.

"Нашата цел е: предоставяне на качествено и отговарящо на световните тенденции образование и възпитание; мотивиране учениците за изучаване на STEM науки, вкл. кариерното им ориентиране и насочване към професиите на бъдещето; повишаване на образователните резултати; придобиване на система от ключови компетентности и трайни знания", споделят от учебното заведение.