Красимир Янков: БСП може да управлява с квалифицирани и почтени хора

„БСП трябва да покаже на хората, че има воля и готовност да управлява така, че законите да важат еднакво за всички. Можем да прекратим уродливите корупционни практики, които бяха развити от ГЕРБ до степен, която поражда пълна нетърпимост.“ Това каза народният представител и кандидат за председател на БСП Красимир Янков по Канал 3.

Красимир Янков: БСП може да управлява с квалифицирани и почтени хора

Той припомни, че само преди дни в народното събрание бе гласуван вот на недоверие на тема „Корупция“, внесен от БСП по негово предложение. „Корупцията на всички нива в държавата е емблема на управлението на Бойко Борисов и ние го уличихме в това“. Красимир Янков припомни още, че на вота на недоверие депутатите от левицата обясниха механизмите по които се генерира корупцията у нас – с администрация от партийни назначения, двусмислени закони, които дават възможност да се тълкуват избирателно и неработещи институции, отговарящи за корупцията.


Попитан с кого ще управлява, ако БСП спечели парламентарните избори, Красимир Янков обясни, че преди да отговори на този въпрос, левицата трябва каже какви цели си поставя и каква програма предлага. Той добави още, че БСП ще работи с експертни, квалифицирани и почтени хора. „Едва на базата на това, което предлагаме, за да променим живота на гражданите към по-добро, да върви България напред и да не е най-бедната и най-корумпираната страна в ЕС, ще търсим съмишленици“. Той беше категоричен, че зад скандиранията за оставка на правителството от протестиращите става ясно, че те искат промяна на начина на управление. „Командно-административният подход на управление, който го наблюдаваме и в нашата партия, не работи“, заяви Красимир Янков. По думите му промяната в БСП започва с избора на нов председател и заместниците му. „Проблемът в БСП е, че има отказ от сегашното тясно ръководство, партията да функционира по заложените принципи от първооснователите ни - с диалог, колективно решение и убеждаване. Това искам да променя и затова съм кандидат за председател. Командно-административният подход, наложен от ръководителя с изтекъл мандат, води и до разделение в партията, затова и тя не е припозната, като алтернатива на сегашното управление“, категоричен беше Красимир Янков. Той добави, че в момента няма консолидация между ръководството на БСП и самата партия, но това може да бъде променено от следващото ръководство.