5 огнища на коронавирус в организирани колективи в Добрич

48 нови пациенти с положителен резултат за COVID-19 има на територията на област Добрич, показват данните в Единния информационен портал.

5 огнища на коронавирус в организирани колективи в Добрич

Директорът на Регионалната здравна инспекция Добрич и секретар на Областния координационен щаб /ОКЩ/ д-р Светла Ангелова уточни, че се касае за 26 мъже на възраст от 24 г. до 72 г. и 22 жени на възраст от 6 месеца до 87 г.


Двама от мъжете с положителен резултат са настанени за лечение в УМБАЛ „Св. Марина“ Варна. Девет от положителните пациенти са изследвани като спадащи към рискова група или проявили клиника. 14 от лицата са изследзвани от работодателите им като контактни на положителни лица.

От жените три пациентки са настанени в МБАЛ - Добрич. Шестмесечното бебе е изследвано по жоленание на родителите му. Пациентките в болницата са на възраст от 51 г. до 75 г. Девет от жените са изследвани от РЗИ като рискови пациенти – контактни лица или проявили клиника. 10 от дамите са изследвани от работодетилети им като контактни на положителни. Има и лица, направили си тестове по желание.

Една жена на 62 г. е починала. Няма данни за придружаващи заболявания. 

На територията на Добрич има 5 огнища в организирани колективи.