Христина Христова: Нинова искаше оставката на Борисов от ефира на БНТ, но я сложиха в един кюп със защитничката му Дариткова

Слагането в един кюп на една от слугините на статуквото Даниела Дариткова и на партийния лидер на опозицията Корнелия Нинова при обсадата на БНТ е безобразие, възмутено посочва Христина Христова – гл. редактор на електронното списание „Memoria de futurо“/ „Памет за бъдещето“/.

Христина Христова: Нинова искаше оставката на Борисов от ефира на БНТ, но я сложиха в един кюп със защитничката му Дариткова

В статията си от „В критичната точка на протеста“ Христова коментира протестите и конкретно ситуацията с напрежението около държавната телевизия на 24 юли късно вечерта когато протестиращи с десен уклон в мисленето блокираха сградата и се заканиха, че няма да пуснат да излязат навън участвалите в предаването „Панорама“ Даниела Дариткова и Корнелия Нинова, докато Бойко Борисов не подаде оставка.


„Само допреди минути двете бяха в студиото на Панорама като непримирими политически противници. Едната – бранеща с физиономията на Майка Тереза своя бос, другата – искаща оставка и изцяло подкрепяща протестите. И в същото време –  отстояваща няколко години грозните напъни на вътрешната си опозиция, която иска да управлява заедно с ГЕРБ, за да яде от баницата. Но не би! Ние, умните и красивите, трябваше да им натрием носовете и на двете кифли, щото ние сме по-по-най! Долу комунистите! Голяма работа, че телевизията на БСП единствена отразява протестите в реално време! Голяма работа, че като отблъснахте левите от площада, се видя колко оредяха редиците ви. И между другото, БСП не е управлявала с ГЕРБ, за разлика от вас. “, гневно отбелязва Христина Христова.

Христова се обръща в материала си към всички „умно-красиви хора“ с уговорката, че самата тя е „десен и умерено консервативен човек“ и подчертава, че държи да спестя заключенията и коментарите, че е „червена“ и „комунистка“ : „Има ли начин да замълчите за малко в социалните мрежи, за една-две седмици примерно, и също така да спрете да гоните с действията си левите хора от протеста? Вече ги изгонихте почти всички“.

Журналистката призовава: „Спрете да заливате социалните мрежи с антикомунистическа пропаганда. Само да ви вметна, че комунизмът отдавна приключи, навярно това сте го пропуснали. Влезте в час. Освен това цялата политическа система в България е производна на бившата комунистическа партия. Включително Костов с неговата криминална приватизация. Включително Борисов. Включително БСП. Всички. Стига сте борили комунизма! Проявете елементарна адекватност. Пък после, ако това е по-силно от вас, пак го борете. Нищо, че комунизмът така и не дойде, остана си прост социализъм. Вчера попаднах на един умно-красив елемент, който нарече шествието на социалистите по Дондуков „сган“. Мислите ли, че на един от вашите лидери Христо Иванов (да, същият, който беше министър в кабинета Борисов-2!) ще му стане приятно, ако види, че наричате майка му „сган“? Ми тя също е комунистка, при това още от едно време, и то активна! Както много от вашите майки и бащи и както много от вас самите, които лично сте натрупали доста „мазнинки“ и благини по време на комунизма. Ще ви копирам и поста на един мой приятел: „Важното е, че комунистите са най-страшни. И през 1992-ра, и през 2022-ра, и през 3044-та. Българската мисия в галактиката Андромеда през 30-ти век сигурно още ще се оглежда дали някой комунистически агент не е попаднал на борда на звездолета.“

Все още имаме шанс да обърнем хода на събитията в наша полза, категорична е Христова, но това може да се случи само ако сме заедно, подчертава тя.

Христина Христова е гл. редактор на Memoria de futurо – Памет за бъдещето - електронно списание за аналитична публицистика, геополитика, антропология, политическа психология и религия. Отстояването на националната идентичност и достойното поведение на България в Европа и света е една от основните идеи в концепцията на този проект, която се разглежда като част от европейските процеси, насочени към опазване на държавния, икономическия, културния и цивилизационния суверенитет на държавите от Стария континент в справедлив за всички геополитичски съюз.