Атанас Атанасов: Добрич има нужда нова политика в общинските културни институти

На състоялата се среща-разговор между ръководството и работещите в читалище „Йордан Йовков“ в град Добрич и кандидата за кмет Атанас Атанасов и неговия екип, г-н Атанасов започна своето представяне на програмата „Бъдеще за Добрич“ с извинение към читалищните деятели.

Атанас Атанасов: Добрич има нужда нова политика в общинските културни институти

Той помоли  всички работещи в читалището да приемат неговото извинение, и както той сам каза, „...целият общински съвет и общинска администрация, са длъжници на читалището...“ по отношение на водената до момента политика спрямо читалищната дейност в града ни.
 

Наболелите проблеми в читалището, а и не само в него са много.  Аз смятам, че културата и духовността на всеки един човек е опората в оцеляването му. Удовлетворението от тях ни накара да забравим макар и временно за трудното си ежедневие. Именно водени от това си убеждение, аз и моите колеги сме категорични, че е необходимо,  кмета на град Добрич да провежда нова политика в общинските културни институти. Да се работи в посока привличане на млади хора чрез широко оповестени  и коректно провеждани конкурси.

 

Конкурсите за ръководни постове в културните институти  да се провеждат на 3 години с представена и защитена концепция за развитие, продължи кандидата за кмет Атанасов.

 

Създаване на нова експертна художествена комисия за културни събития и градска среда, съставена от доказали се в обществото специалисти е условието за развитието на тези  културни събития и градската среда.

 

За нова визия на фестивалите и конкурсите, организирани от Общината и провеждане на прецизни предварителни кастинги ще работи г-н Атансов, ако бъде избран за кмет на град Добрич.

 

Читалище „Йордан Йовков“ е публична общинска собственост и в тази връзка трябва да се търсят и използват всички възможности за кандидатстване по европеиски проекти. Тук е ролята на Община Добрич да участва съвместно с читалището, добави още кандидатът за кмет.

 

Г-н Атансов и неговият екип поеха ясни ангажименти на тази среща – заедно с работещите в читалището и неговото ръководство да създадат концепция за развитието на читалищната дейност в град Добрич.