Приключи ремонтът на пенсионерския клуб в село Росица

В средата на месец юли приключиха ремонтните дейности по пенсионерския клуб в село Росица.

Приключи ремонтът на пенсионерския клуб в село Росица

Дълго време жителите на едно от най-отдалечените от общинския център села изразяваха своето желание за ремонт и оборудване на сграда, която да използват за пенсионерски клуб. Днес всичко това е реалност и хората в селото ще могат да се събират за добри и лоши поводи, за празници и лични тържества на едно ново, хубаво и приветливо място.



Ремонтът на пенсионерския клуб започна с изграждането на нова ВиК и електро инсталация. След това на стените в различните помещения беше положена облицовка от гипскартон. След преустройство на една от стаите, беше обособена и изградена кухня, оборудвана със стенни шкафове, готварска печка, микровълнова фурна и аспиратор. Направени бяха и две санитарни помещения. В голямата зала, в които ще се провеждат различни празненства и тържества, беше поставен окачен таван тип „Армстронг“.

По подовете във всички помещения е положена изравнителна замазка, а върху нея е поставен гранитогрес. Във всички помещения има ново LED осветление. В кухнята има изградена фаянсова облицовка. Дограмата на сградата също беше подменена с PVC и алуминиеви профили. Пред пенсионерския клуб е положена тротоарна настила от бетонови плочи. 

За ремонта на пенсионерския клуб в село Росица са изразходвани собствени средства от капиталовата програма на Община Генерал Тошево.

В същото време ремонтните дейности в сградата на НЧ „Христо Ботев – 1908“ в село Житен продължават и в горещите летни дни. В момента строителната фирма извършва дейности по покрива на сградата с обща площ от около 300 кв. м., която включва ремонт на компрометираната покривна конструкция, подмяна на ламперии, полагане на нова мушама и греди (на местата, където е необходимо). След това ще бъдат положени нови цигли и капаци.