32 пациенти с COVID-19 и усложнения са преминали през МБАЛ - Добрич, като през месец юли са 24

32 пациенти с COVID-19 и усложнения са преминали през МБАЛ - Добрич, като през месец юли са 24
117 е общият брой на заразените с COVID-19 в област Добрич, починалите са четирима

Ръководството на МБАЛ-Добрич е силно обезпокоено от разрастването на разпространението на COVID-19 в област Добрич „През последните седмици се забелязва сериозно пренебрегване на противоепидемичните мерки, което е напълно необяснимо. След два месеца без нито един нов случай на заразен с коронавирус, сега област Добрич всекидневно е в челото на негативната класация”, споделят от добричката болница. 


Общият брой на положителните случаи за COVID-19 в региона вече е 117, а само през последното денонощие са потвърдени нови пет случая. Четирима от пациентите загубиха битката с коварното заболяване. Досега през лечебното заведение са преминали 32 пациенти с коронавирусна инфекция и усложнения, като само за месец юли са 24.


Екипите нa добричката болница продължават да полагат професионална грижа за 17 хоспитализирани, като 1 се бори за живота си.


МБАЛ-Добрич е предприела мерки за организация на работа в извънредни обстоятелства, но в момента ясно се вижда, че вече няма свободни легла в ковид-сектора на Второ вътрешно отделение. Има готовност за обособяване на още един сектор с допълнителни легла. На този етап все още има медици, които да ги лекуват, но няма гаранции докога. Отговорното отношение на гражданите в област Добрич и спазването на противоепидемичните мерки, ще даде възможност на екипите да приемат и помогнат на всички, които се нуждаят. Но системата, организацията и професионален ресурс имат лимит. Само осъзнаването на сериозността на ситуацията от всички ще помогне той да не бъде изчерпан.


Благодарение на широката дарителска кампания към настоящия момент МБАЛ-Добрич разполага с индивидуални предпазни средства и препарати за дезинфекция. Всяка помощ в този труден момент е важна, затова от лечебното заведение отново призовават всеки, който има желание и възможност, да дари.


„Запазете себе си, помогнете ни да съхраним силите на лекарите и медицинските работници, за да може болницата да функционира нормално и да бъде в помощ на всички нуждаещи се! Призоваваме жителите на област Добрич да бъдат дисциплинирани и отговорни, като спазват социална дистанция и носят лични предпазни средства в затворени помещения и в обществения транспорт. Да пазим здравето на родителите и децата си, на приятелите и колегите, на съседите и непознатите. Да бъдем разумни и дисциплинирани, за да останем здрави! Отправяме апел към институциите да упражняват строг контрол и да не допускат неспазване на противоепидемичните мерки. Областният и общинските координационни щабове да направят анализ на ситуацията. При необходимост, да преразгледат предприетите противоепидемични мерки. Не се поддавайте на паника, но и не подценявайте коронавируса!”, призовават от МБАЛ – Добрич, като изказват благодарност към всички граждани, българските медицински работници и отговорните институции. 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+