С първи успех през лятото се поздравиха „жълто-зелените“

Добруджанци прекършиха юношите на „Черно море“ /Вн/ до 19 години при втория си опит

С първи успех през лятото се поздравиха „жълто-зелените“

Футболният отбор на „Добруджа“ достигна до първа победа в контролите през лятната пауза. Добричлии се наложиха с 2:0 над юношите до 19 години на „Черно море“ /Варна/, като преди две седмици съставите направиха 2:2 също на стадион „Дружба“. Избраниците на треньора Светослав Петров доминираха в по-голяма част от проверката, преминала при закрити врати заради епидемилогичната обстановка, с което логично надделяха. Първият гол в мача падна в 43-ата минута, когато след центриране от корнер Цветан Илиев изпревари вратаря на „моряците“ и с глава оплете топката в мрежата. През второто полувреме превъзходството на добруджанци продължи. В 50-ата мин. Християн Казаков можеше да покачи, но след фронталния му шут от около 20 метра топката срещна гредата.


За 2:0 в 77-ата мин. се разписа Денис Кадир, който с майсторски удар по земя по диагонала изненада стража на гостите. За отбелязване е, че попадението дойде след като „жълто-зелените“ останаха с човек по-малко на терена. Червен картон в 67-ата мин. заради пререкание с футболист на варненци получи Иво Вихренов, а от треньорския щаб на домакините решиха да не пускат друг играч на негово място до края на двубой. Възможност да даде класическо изражение на резултата се отдаде в 84-ата мин. пред каращия пробен период Александър Стефанов, направил много добро включване от резервната скамейка. Снажният халф се освободи технично от персоналния си пазач и отправи плътен удар с левия крак, но за съжаление коженото кълбо се отби от страничния стълб. Почивка в спаринга получиха вратарите Димитър Илиев и Иван Василев. Същото се отнася за нападателя Илиян Капитанов, а Дони Дончев остава под карантина, тъй като е бил контактен с лице, дало положителна проба от Ковид-19.

Независимо че остана доволен от старанието и желанието на футболистите, Св. Петров заяви, че все още не е забравил безличното представяне на част от играчите в проверката през седмицата с „Нефтохимик“ /Бургас/, завършила 3:3. Той каза, че ще изпълни заканата си и ще има освободени състезатели, като е въпрос на време това да стане факт. Обявено бе също, че на 25 юли добруджанци ще направят проверка с новия член на Сероизточна трета лига „Спортист“ /Ген. Тошево/. А на 29-ти „жълто-зелените“ гостуват за контрола на елитния „Черно море“.     
За „Добруджа“ играха: Ив. Ангелов, Ив. Вихренов, С. Митев, Ах. Адемов, Цв. Радев, Як. Идризов, Д. Кадир, Цв. Илиев, Ер. Карадайъ, Хр. Казаков, Ив. Цачев /Ал. Стефанов, Й. Радев, Д. Филипов, Ст. Митев, М. Кирилов, Д. Василев/.