Дни на италианската култура ще се проведат в Двореца в Балчик

От 18 до 30 юли в ДКИ КЦ „Двореца“ в Балчик за трета поредна година ще се проведе международната инициатива "Дни на италианската култура", по време на която са предвидени две събития - концерт и изложба.

Дни на италианската култура ще се проведат в Двореца в Балчик

На 18 юли, от 21 ч. на открита сцена "Двореца" солисти на Двържавната опера във Варна ще представят концерта "Музиката на Италия". Билети можете да закупите на касата на „Двореца“, разположена на плажната алея. 10 лв. - възрастни 8 лв. - деца и пенсионери Повече информация можете да получите на 089 988 3478. 



Изложбата "Леонардо - благородният гений " гостува в „Двореца“ в Балчик от 20 до 31 юли.

Тя е подготвена от Негово Превъзходителство Стефано Балди - посланик на  Италия в България и е посветена на 500-годишнината от смъртта на Леонардо да Винчи.

Посетителите ще имат възможност да видят Леонардо, представен по един нестандартен начин - не само като гений и знаменит художник, скулптор, архитект, изобретател или инженер, но и като реална личност. Личност, която твори във всеки миг от живота си, която се съмнява и търси, която е изпълнена с любов и несекващ интерес към целия свят, която изобретява идеи и поставя основите на модерното мислене.

Личност, която е един от основните модели за мисленето на съвременните творци, изследователи, учени и всички останали хора. В Каменна зала ще бъдат подредени 14 винилни платна, разказващи не само за творчеството на гениалния художник, но и за неговата личност.

Изложбата ще бъде открита официално от Негово Превъзходителство Антонио Таркуинио – почетен консул на Р Италия във Варна на 22 юли от 15.00 часа в зала Каменна на „Двореца“ в  Балчик.