Двама нови депутати положиха клетва в Народното събрание

Музикантът Калин Вельов вече е депутат в редиците на ГЕРБ.

Двама нови депутати положиха клетва в Народното събрание

Другото ново попълнение е в парламентарната група "Воля - българските родолюбци". Мястото на подалия оставка Андон Дончев зае Елена Ангелинина от 3-ти избирателен район - Варна. Поредната рокада в състава на Народното събрание предизвика смут в пленарната зала.



Вельов зае мястото на подалата оставка Джема Грозданова, която беше и председател на външната парламентарна  комисия. В пленарната зала обаче иронични възгласи и ръкопляскания от страна на БСП предизвика процедурата за заемането на овакантеното място в редиците на "Воля".

Причина се оказа решението на ЦИК, от което стана ясно, че девет от представителите в кандидат-депутатската листа на "Вола" в трети избирателен район-Варна са подали заявление, с което отказват да бъдат обявени за народни представители.

"Заявяват, че не желаят да бъде заявено. Какво толкова интересно има, не мога да разбера. Айде по спокойно колеги", реагира председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки подари букет на новия народен представител в парламентарната му група Елена Ангелинина и не скри раздразнението си от реакцията на левицата като остро заяви:

"Днешното просташко поведение е по принцип просташкото поведение, което имат част от депутатите на БСП".

Източник: БНР