Симона Йорданова от СУ „ Св. Климент Охридски” със специална награда от онлайн конкурс за северняшка и добруджанска песен

Симона Йорданова от СУ „ Св. Климент Охридски” със специална награда от онлайн конкурс за северняшка и добруджанска песен
Приключи онлайн-конкурсът за северняшка и добруджанска песен „Пендара”, който беше организиран от сдружение за фолклор „Цветница”, народният певец Петър Кирилов и Община Попово.

Симона Йорданова (XI „а“) за пореден път представи училището си на достойно ниво и беше удостоена с почетното II-ро място, както и със специална награда – участие в предаването „От българско, по-българско“ (Телевизия „Скат“).


От 216 участници, Симона се класира за втория етап, като на нея се падна честта да изпълни две песни от репертоара на добруджанската певица Анастасия Костова* – „Тръгнала е Рада“ и „У Радини гости дошли“.


Самият конкурс стартира в началото на м. май и приключи в средата на юни, като протече в два етапа, последвани от оценяване. Професионално тричленно жури в състав: Даниел Спасов, Калинка Вълчева, Галина Дурмушлийска и етнолога и колекционер Иван Симеонов (докторант във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”), журира изпълненията и в двата кръга на конкурса „Пендара”.


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+