За четвърта вечер добричлии се събраха на протест срещу управлението на страната

За четвърта вечер добричлии се събраха на протест срещу управлението на страната
За четвърта вечер недоволни граждани се събраха на площад „Свобода“ в Добрич, за да изразят недоволство от начина на управление в страната.

Протестът премина със симвлично нощно шкафче с банкноти евро и шествие към централата на ПП „ГЕРБ“. Десетки флагове развяха добричлии, както и националния трикольор. Присъстващите скандираха „Мафия“ и „Гешев е позор“. 
Протестиращи заявиха, че не виждат потенциал за промени в настоящото правителство и поради тази причина то трябва да си отиде. 


„Не виждам потенциал за промени в това правителство. Категорично смятам, че трябва да си отиде. Трябва да се седне на широка маса, за да се мисли за тотална промяна, а не за прекрояване на политическата карта“


„Никога не съм харесвал управление без диалог с гражданите, защото това е управление против гражданите. Мисля, че съм длъжен да протестирам срещу нещо, което никога не съм харесвал“ 
В сравнение с предходните дни групата беше по-малобройна. Протестиращите призоваха за по-активно присъствие от страна на младите хора.


„Първата вечер имаше повече млади хора. Това е за вас. Заедно всички да поискаме оставките на тези хора. Държавата е бедна, работещите са бедни, пенсионерите съвсем“


„Не е вярно, че трябва да чакаме избори, за да махнем тумора. Когато имаш тумор в организма си, трябва да го изкорениш. Мисля си, че не ни засяга корупцията, тя ни убива. Добрич трябва да се събуди, защото той е част от България“
Антиправителствените протести продължават и утре, от 18:30 часа пред „Високото тяло” на пл. „Свобода”. Група добричлии в събота ще отидат в София, където ще подкрепят националния протест. 


Припомняме, че по-рано министър-председателят на България Бойко Борисов поиска оставките на министъра на финансите Владислав Горанов, на министъра на вътрешните работи Младен Маринов и на министъра на икономиката Емил Караниколов. Решението е взето след среща на Борисов с областните координатори на партията.
Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+