За четвърта вечер добричлии се събраха на протест срещу управлението на страната

За четвърта вечер недоволни граждани се събраха на площад „Свобода“ в Добрич, за да изразят недоволство от начина на управление в страната.

За четвърта вечер добричлии се събраха на протест срещу управлението на страната

Протестът премина със симвлично нощно шкафче с банкноти евро и шествие към централата на ПП „ГЕРБ“. Десетки флагове развяха добричлии, както и националния трикольор. Присъстващите скандираха „Мафия“ и „Гешев е позор“. 





Протестиращи заявиха, че не виждат потенциал за промени в настоящото правителство и поради тази причина то трябва да си отиде. 

„Не виждам потенциал за промени в това правителство. Категорично смятам, че трябва да си отиде. Трябва да се седне на широка маса, за да се мисли за тотална промяна, а не за прекрояване на политическата карта“

„Никога не съм харесвал управление без диалог с гражданите, защото това е управление против гражданите. Мисля, че съм длъжен да протестирам срещу нещо, което никога не съм харесвал“ 



В сравнение с предходните дни групата беше по-малобройна. Протестиращите призоваха за по-активно присъствие от страна на младите хора.

„Първата вечер имаше повече млади хора. Това е за вас. Заедно всички да поискаме оставките на тези хора. Държавата е бедна, работещите са бедни, пенсионерите съвсем“

„Не е вярно, че трябва да чакаме избори, за да махнем тумора. Когато имаш тумор в организма си, трябва да го изкорениш. Мисля си, че не ни засяга корупцията, тя ни убива. Добрич трябва да се събуди, защото той е част от България“



Антиправителствените протести продължават и утре, от 18:30 часа пред „Високото тяло” на пл. „Свобода”. Група добричлии в събота ще отидат в София, където ще подкрепят националния протест. 

Припомняме, че по-рано министър-председателят на България Бойко Борисов поиска оставките на министъра на финансите Владислав Горанов, на министъра на вътрешните работи Младен Маринов и на министъра на икономиката Емил Караниколов. Решението е взето след среща на Борисов с областните координатори на партията.