Взети са проби за COVID-19 на 17 деца и 26 служители от ДГ "Първи юни" в Добрич

17 деца и 26 души, работещи в Детската градина "Първи юни" в Добрич са били изследвани за коронавирус заради случая със заразения служител в детското заведение. Това съобщи пред журналисти днес секретарят на Областния координационен щаб и директор на Регионалната здравна инспекция д-р Светла Ангелова.

Взети са проби за COVID-19 на 17 деца и 26 служители от ДГ "Първи юни" в Добрич

Припомняме, че със заповед на Здравната инспекция в града вчера беше затворена Детска градина №17 заради положителен резултат за коронавирус на служител в нея. Жената е обгрижвала децата от две групи и е посрещала на портала още една. Малчуганите, с които е общувала се изследват с PCR тестове. За децата от другите три групи, които не са имали контакт със служителя, Община Добрич ще организира изследване, което ще е пожелание. 



На брифинг на Областния координационен щаб днес, неговият секретар и директор на РЗИ - Добрич д-р Светла Ангелова заяви, че към момента са взети проби на 17 деца и 26 служители от ДГ №17 "Първи юни". Пробите вече пътуват за лабораторията във Варна, до 24 часа се очаква да излязат резултатите и съобразно тях ще бъдат предприети действия. 

Разпоредено е в детското заведение да се извърши крайна дезинфекция на помещенията, вратите, дръжките и всичко до което се предполага, че е имал достъп служителят, ще бъдат обработени и прилежащите дворни площи.