Работата по обектите от проектите за енергийна ефективност в Генерал Тошево върви по план

Мащабните строителни дейности по проектите за повишаване на енергийната ефективност в жилищни и обществени сгради, на територията на град Генерал Тошево, продължават с много бързи темпове.

Работата по обектите от проектите за енергийна ефективност в Генерал Тошево върви по план

Мащабните строителни дейности по проектите за повишаване на енергийната ефективност в жилищни и обществени сгради, на територията на град Генерал Тошево, продължават с много бързи темпове. Санирането започна в средата на месец май, с падане на извънредното положение в страната заради пандемията от COVID – 19. Тогава, на 18 май, беше направена първата копка пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане“ в града. Веднага след това работа започна и върху други пет обекта: многфамилните жилищни сгради на ул. „Трети март“ №10, ул. „Васил Априлов“ №2, ул. „Васил Априлов“ №4, ул. „Трети март“ №6 и ул. „Трети март“ №38.



Сега, два месеца по-късно, един от обектите е почти приключен, като остава да се извършат дребни довършителни дейности по него. Жилищният блок на ул. „Васил Априлов“ №4 е в заключителния етап на енергоефективните мерки, предвидени за изпълнение. В началото на миналата седмица строителното скеле дори беше демонтирано. Сградата вече е с подменена дограма и поставена топлоизолация на стените и хидроизолация на покрива. До редакционното приключване на броя, строителната фирма извършваше дребни ремонтни дейности по подмяната на електрическата инсталация в общите части на сградата и изпълнението на мерките за енергоспестяващо осветление във входа.    

С бързи темпове вървят и ремонтните дейности по останалите обекти в града. Мерките целят по-малко енергопотребление в жилищните и обществените сгради, икономия на разходите за отопление през зимния сезон, повишаване стойността на имотите, обновяване екстериора и интериора на сградите, както и удължаване на живота им като конструкции. Всичко това неминуемо ще подобри качеството на жизнената среда в Генерал Тошево.