Биологично чисти зеленчуци предлага „Доматената къща” на Фермерския пазар в Добрич

Биологично чисти зеленчуци, отгледани с много труд и любов в красива градина във варненското село Кичево предлагат днес на традиционния фермерски пазар в „Стария Добрич”.

Биологично чисти зеленчуци предлага „Доматената къща” на Фермерския пазар в Добрич



"Доматената къща" е зеленчукова градина от три декара. Тя е част от биосертифицирано земеделско стопанство. Зад идеята стоят съпрузите Георги Кабаков и Илияна Вълчева, които сами отглеждат семената, а зеленчуците продават на своите клиенти. Продукцията е сертифицирана с баркод, регистриран в Министерството на земеделието, храните и горите. 


В началото фирмата зареждала с домати к.к. „Златни пясъци”. „Продавахме на борсови цени, но след време започнаха да купуват само от нашите домати. Когато взех да разпитвам, те отговориха, че нашият домат е много вкусен и не го купуваха само за ресторантите, а и лично за себе си”, разказа Георги Кабаков. 


Днес на Фермерския пазар в Добрич той предлага биологично чисти домати, краставици, тиквички, моркови  и дори коприва и лапад.  Зеленчуците не се пръскат с никакви химикали, използва се капково напояване и мулч. „В доматите са засети тиквички, салати, всичко е заедно, доста красиво се получи и имаме изобилие от продукция”, допълни Кабаков. 


През есента той ще предложи на добричлии и домашна лютеница от по стара българска рецепта, която се пече  на огъня, като едно време. За хората, които не трябва да употребяват захар предложението е лютеница без подсладител, която по нищо не отстъпва на традиционната. 


„Заповядайте при нас, за да усетите истинския вкус на доматите ни и изобщо всяко нещо тук е с уникалено”, призова биопроизводителят Георги Кабаков. 


Фермерският пазар в Добрич се провежда всеки четвъртък от 10 до 15 часа, а на 11 юли ще се състои и първото му издание в град Балчик.