Бъдещи първокласници от Генерал Тошево с допълнителна подготовка за равен старт в училище

В детските градини „Пролет“ и „Първи юни” в Генерал Тошево са разкрити групи, в които бъдещи първокласници ще получат допълнителна подготовка за равен старт в училище.

Бъдещи първокласници от Генерал Тошево с допълнителна подготовка за равен старт в училище

Дейностите се реализират по проект „Заедно можем да продължим”. 



Летните групи са формирани  основно с деца от рискови общности. Целта е преодоляване на изоставането по отношение на придобиването на социалните умения, както и доразвиване и съхраняване на вече придобитите когнитивни умения в предучилищното  образование. Педагози на групите са Дияна Дянкова и Сийка Архангелова, подпомагани от медиатори от местната общност. Благодарение на тях бъдещите първокласници ще овладеят свободно говорим български език, ще помогнат за постъпването им в училище наесен и ще прекарат едно незабравимо лято. 

От 2015 година Община Генерал Тошево организира групи за допълнителна подкрепа и подготовка на децата. Първоначално те са били по Проект за социално включване, финансиран от Световната банка, а впоследствие и по настоящия „Заедно можем да продължим”, финансиран от Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансиран от Европейският съюз чрез Европейски социален фонд.