Двама мъже, контактни на пациенти с COVID-19, са заразените с коронавирус в област Добрич

Всички контактни лица на пациентите са установени

Двама мъже, контактни на пациенти с COVID-19, са заразените с коронавирус в област Добрич

Нови двама жители на област Добрич са с положителни резултати за COVID-19, сочи справката на Единния информационен портал. Секретарят на Областния координационен щаб и директор на Регионалната здравна инспекция д-р Светла Ангелова уточни, че единият пациент е изследван като контактен на лице с положителен резултат за коронавирус. Мъжът е бил до излизане на резултатите му под карантина, а сега вече е поставен на домашно лечение и изолация. Той е на 49 години. Установени са всичките му контактни лица, които ще бъдат поставени под карантина и изследвани.


Нови две положителни проби за COVID-19 в Добрич

При втория случай се касае за млад мъж на 20 години, изследван също като контактен на пациент с положителен резултат. Мъжът е жител на друга област, но е поставен на лечение и изолация на територията на област Добрич. Заедно с него има други две контактни лица, които са изследвани и резултатите им са отрицателни.

Двамата пациенти са в добро общо състояние.

За пореден път председателят на Областния координационен щаб и областен управител Красимир Кирилов се обръща с апел към жителите на областта – да бъдат дисциплинирани и отговорни. „Спазването на социална дистанция, носенето на лични предпазни средства в затворени помещения и обществен транспорт, честото миене на ръцете и дезинфекция на повърхностите са сред основните правила, които могат да ни помогнат да бъдем здрави и да запазим здравето на нашите близки“ – казва областният управител и допълва: „Нека проявим отговорност към самите нас, към близките и приятелите си и към обществото“.