Приказният свят на “Малкият Мук” ще учи зрителите, че човек не трябва да спира да търси пътя си

“Малкият Мук” е втората премиера за 2020-а година на културната институция

Приказният свят на “Малкият Мук” ще учи зрителите, че човек не трябва да спира да търси пътя си

Държавният куклен театър „Дора Габе“ в Добрич утре ще представи втората си премиера за тази година. Тя носи името "Малкият Мук". Режисьор е Леонард Капон, а актьорите Теодора Желева, Мила Боянова, Росен Радев и Валентин Иванов.



Сценографията на “Малкият Мук” позволява постановката да бъде представена както в зала, така и на открито. Според Леонард Капон колкото повече бъде представяна, толкова повече ще растат качествата на актьорите, които ще се докосват до представлението. Наблюденията на режисьора са, че те се справят много добре, въпреки месеците на извънредна ситуация, през които не играха.

“Стремим се да покажем една идея, че най-важното в живота на човек е да не спира да търси пътя си и да разбере, че за да се случат чудеса не е необходимо непременно да притежаваш магически способности. Напълно достатъчно е да си способен да мечтаеш. Една красива идея, поднесена по забавен начин в съвсем класическа приказка”, каза още Леонард Капон.

"Малкият Мук" ще бъде представен на 3 юли от 18 часа в сградата на ДКТ "Дора Габе". Кукленият театър в Добрич работи по още една премиера - “Корабът на мечтите”, с режисьор Веселин Анев. Очаква се тя да бъде представена през септември месец.