Зрителите предпочитат постановки на открито, все още се притесняват да влязат в залите

Кукленият театър в Добрич с постановки в Зооцентъра през целия юли месец

Зрителите предпочитат постановки на открито, все още се притесняват да влязат в залите

Периодът за българския театър все още е труден, защото хората се страхуват да гледат постановки в залите. Това коментира директорът на Държавния куклен театър “Дора Габе” в Добрич Петър Петков. По думите му хората се чувстват по-спокойни на открито. Това е причината да бъдат организирани представления в Центъра за защита на природата и животните, където се наблюдава голяма посещаемост от страна на публиката. В една от неделите са били продадени 130 билета. Екипът на Кукления театър предвижда да играе в Зооцентъра през целия юли месец. Постановките там може да продължат и през август, ако интересът продължи.



Петър Петков сподели още, че Кукленият театър има готовност да играе и в дворовете на градините, където децата в публиката ще могат да бъдат разпределени по групи и да спазват дистанция. 

В заключение директорът на културната институция сподели, че бездействието за актьорите е пагубно. Заради това репетициите и представленията са възобновени. На 3 юли oт 18 часа в сградата на ДКТ "Дора Габе" ще бъде представена втората премиера за тази година на Кукления театър “Малкият Мук”.