В община Генерал Тошево започва предоставянето на интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда за 40 лежащо болни хора

Услугите се осъществяват в рамките на иновативен социален проект, който се реализира чрез МИГ Балчик – Генерал Тошево

В община Генерал Тошево започва предоставянето на интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда за 40 лежащо болни хора

От днес започва практическото  изпълнение по проект „Подобряване пригодността за заетост и предоставяне на интегрирани услуги в домашна среда на територията на община Генерал Тошево“,съобщават от местната администрация. След придобиване на професионална квалификация на 18 неактивни/безработни лица и лица с увреждания, отдалечени от пазара на труда, от днес стартира тяхната дейност, включваща полагане на грижи за възрастни хора с увреждания в 6 села и град Генерал Тошево. 



Здравно-социалните дейности и психологическа подкрепа са адаптирани към основните нужди на потребителите и имат за цел предотвратяването на самотата и социалната изолация за лица в риск.

Проектът се осъществява съгласно административен договор за безвъзмездна финансова помощ по Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020, чрез водено от общностите местно развитие МИГ Балчик – Генерал Тошево.