ОбС прие икономическа мярка за собствениците на сезонни тераси към заведенията в Добрич

Облекчението е заради преустановената дейност на заведенията по време на извънредното положение в страната

ОбС прие икономическа мярка за собствениците на сезонни тераси към заведенията в Добрич

Ползвателите на сезонни тераси към заведения за хранене и развлечения в Добрич няма да заплащат такса за услугата за първия месец след изтичане на извънредното положение, а през втория тя ще бъде с 50% намаление. Това реши Общинският съвет на редовното си заседание днес с приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Добрич. На предплатилите такси, същите ще бъдат прехвърлени за следващите месеци.  Приемането на наредбата е продължение на вече предприетите икономическите мерки за облекчаване на гражданите и частично компенсиране на загубите на малкия и средния бизнес.


В докладната записка се посочва, че със спестените средства търговците ще имат възможност да възстановят дейността си и да запазят наетия персонал, който ще получава доходи. Впоследствие след нормализиране на обстановката, средствата ще се възстановят на общината под една или друга форма.   

От заплащане на общински такси, за периода на извънредното положение, бяха освободени ползвателите на сезонни тераси към заведения за хранене и развлечения, както и търговците на Центъра за базарна търговия (Битака) по бул. “Русия“.