Една година и 4 месеца затвор за балчиклия, шофирал повторно след употреба на алкохол

Една година и 4 месеца затвор за балчиклия, шофирал повторно след употреба на алкохол
33-годишен мъж от Балчик, шофирал повторно след употреба на алкохол, е осъден на 1 година и 4 месеца „лишаване от свобода“ и глоба от 500 лева.

Наказанието на подсъдимия е наложено с присъда на Районен съд - Балчик, която бе изцяло потвърдена от състав на Окръжния съд в Добрич.


Подсъдимият А.А. е признат за виновен в това, че на 24 август 2019г. около 19.40ч., в Балчик, управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта 1.58 промила, след като вече е бил осъждан за идентично деяние.


Производството пред първата съдебна инстанция е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият е признал вината си и всички факти, изложени в обвинителния акт. Впоследствие той е обжалвал присъдата с искане за по-леко наказание.


След проверка на атакувания съдебен акт, Окръжният съд в Добрич предени, че определеното от първоинстанционния съд наказание е законосъобразно и справедливо. Приетият обем наказателна принуда по отношение на подсъдимия е необходим за постигане целите на наказанието, за поправянето и превъзпитанието му, както и да му се отнеме възможността да извършва други престъпления, коментира в решението си съдът.


Приложените по делото справки показват, че подсъдимият има 7 предходни осъждания и многобройни нарушения на Закона за движението по пътищата.


Решението на Окръжния съд е окончателно.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+