Шест хотела функционират в „Албена“ към момента, курортът ще разчита на български персонал

6 хотела функционират към момента в курортния комплекс „Албена“, сподели пред журналисти търговският изпълнителен директор Маргарита Тодорова.

Шест хотела функционират в „Албена“ към момента, курортът ще разчита на български персонал

Предстои поетапно отваряне на още 11 места за настаняване през юли месец. Първият хотел е отворил врати на 29 май. В него са почивали туристи от България. 



Маргарита Тодорова сподели, че към този момент работна ръка от Украйна и Молдова няма да бъде наета, както традиционно се назначава през лятото. Причината е динамичността на ситуацията с новия коронавирус. Основно ще се разчита на български персонал, който да полага труд в "Албена".

В момента гостите на курортния комплекс са предимно българи и румънци.  От следващата седмица започват чартърните полети от Германия. Надеждите са тогава броят на чуждестранните гости да се увеличи. Очакват се туристи и от Чехия, Полша, Белгия и Холандия. 

Усилията са насочени към реклама на „Албена“ не само в България, но и в Румъния и Германия. В основата на промотирането е безопасността на страната ни заради по-малкия брой на заразени с COVID-19.

“Изготвихме клип, който нагледно показва всички мерки, които спазваме. Който реши да летува в тази сложна обстановка, да се чувства сигурен. Всеки втори въпрос в нашия кол център е какви мерки сме предприели и по какъв начин обслужваме гостите“, коментира Маргарита Тодорова.

Голям процент отказ на резервации за почивка в курорта е имало при обявяването на извънредната ситуация в страната. По думите на търговския изпълнителен директор отливът е около 40%. 

„За съжаление няма да можем да компенсираме изоставянето. В два месеца или три ние не можем да компенсираме бройките от пет месеца“, уточни в заключение Маргарита Тодорова.