Лятната академия „Патиланци” в Генерал Тошево отвори врати

Лятната академия посреща деца за десета година

Лятната академия „Патиланци” в Генерал Тошево отвори врати

Официалният старт на “Патиланци“ е бил даден в зала „Дора Габе“ на община Генерал Тошево, съобщават от местната администрация.  Около 40 деца са участвали в празничното събитие, което е преминало под мотото „Балонени мечти“. В първия ден на академията всеки е разкрил своите най-съкровени мечти.



На откриването е присъствал и кметът на община Генерал Тошево Валентин Димитров, който е  пожелал на всички патиланци незабравимо лято, изпълнено с положителни емоции, забавления и нови знания. 


Добруджанската община и Центърът за работа с деца са подготвили изненади и подаръци за участниците в лятното детско забавление, сред които музикални изпълнения, шоу с фокуси и забавни игри. Те са гарантирали, че децата няма да изпитват скука по време на Лятната академия „Патиланци”. В края на тържеството всеки е получил подарък раница, с която да посещава академията.


Целта на Лятната академия „Патиланци“ е пълноценно осмисляне на свободното време на децата през топлите месеци. В програмата са заложени забавления и обучения, повишаване на общата екологична култура, обществена ангажираност, придобиване на знания за здравословния начин на живот, областта на етнографията, историческото минало, флората и фауната на Добруджа, изящните и приложни изкуства, запознаване с българската и световна детска литература.

В рамките на три месеца децата ще имат възможност да рисуват, пеят и танцуват. Те ще се включат във флашмоб на известни песни, ще рецитират и спортуват, ще апликират и ще се забавляват, за да направят лятото си по-хубаво.