Добруджа излиза за категорична победа в първия си евромач

В неделя започва седмото поредно участие на Хандбален Клуб Добруджа в евротурнирите. Жълто-зелените ще приемат молдовския Улим-Алексия на 9 октомври, от 18.00 часа в зала "Русалка" в Добрич. Като носител на Купата на България Добруджа доби правото да представя България в КНК.

Добруджа излиза за категорична победа в първия си евромач

Добруджанци са амбицирани да отстранят отбора от Кишинев. За целта ще търсят изразителна победа у дома и солиден аванс преди реванша. Оптимизмът в лагера на добричлии се поражда и от добрата селекция, която отборът направи преди сезона.


 

Хандбалистите от Добрич отново ще разчитат на подкрепата на своите верни фенове. Агитката на Добруджа е призната за номер 1 в България в този спорт и сега отново ще създаде атмосфера като за истински спортен празник в зала "Русалка". Входът за мача срещу Улим-Алексия ще бъде свободен.

 

Първият мач в Добрич ще бъде ръководен от рефери от Косово - Аземи и Бекуири. Любопитното е, че същите съдии свириха и двата мача на Добруджа срещу литовския Драгунас през есента на 2008 година и тогава жълто-зелените отстраниха своя съперник и достигнаха до исторически осминафинал за Челъндж къп.

 

Реваншът в молдовската столица Кишинев ще се играе на 16 октомври.

 

При краен успех срещу първия си съперник в Европа тази есен - Улим-Алексия, хандбалистите от Добрич ще срещнат руския Каустик (Волгоград) в следващия кръг на КНК.

 

Виж още:

Интервю със страши треньора на ХК Добруджа Георги АндреевИнтервю със страши треньора на ХК Улим-Алексия Руслан Вережан