Четири детски заведения в община Тервел отвориха врати днес

Днес ДГ “Първи юни“, ДГ“Детелина“, Детската ясла в Тервел и ДГ“Детски рай“ с.Зърнево приеха своите първи посетители след прекъсването заради пандемията от COVID-19.

Четири детски заведения в община Тервел отвориха врати днес

Общо 91 деца вече се върнаха към живота в детските заведения . В “Детелина“ са 31 деца в три групи, в “Първи юни“ са 24 деца в две групи, в “Детски рай“ в с.Зърнево са 14 деца в една група, а в детската ясла има 22 деца в две групи и 19 деца, които ще получат храна от млечната кухня към яслата.


През юни ще работят тези четири детски заведения.Те са подбрани след проучване за трудовата заетост на родителите , като е съобразено обстоятелството кои родители и в кои населени места имат възможност да поверят децата си на близки в семейството.

Плановете за работа на детските градини през м.юли и август ще бъдат обмислени , ще се проучат нуждите на родителите и обществеността ще бъде уведомена.

От 1 септември всички детски градини и детска ясла в Община Тервел ще бъдат безплатни за гражданите. До края на август тази година родителите ще заплащат такси в досегашния размер.