Д-р Ердинч Хаджиев е новият председател на Общинския съвет на община Добричка

Д-р Ердинч Хаджиев е избран за председател на Общинския съвет на община Добричка, след като Дико Иванов подаде оставка. Това стана ясно на провело се днес заседание на ДОбС.

Д-р Ердинч Хаджиев е новият  председател на Общинския съвет на община Добричка

Предложението за прекратяване на правомощията на Дико Иванов, като председател на Общинския съвет на община Добричка, беше на общинския съветник Илдъз Юнус. След поискана почивка Дико Иванов подаде оставка. 



Направени бяха две предложения за нов председател. Те бяха за инж. Пламен Станчев и д-р Ердинч Хаджиев.  След проведено тайно гласуване д-р Хаджиев, с 11 гласа, седна на председателското място, а инж. Пламен Станчев събра 5.

"Смятам, че в нашия Общински съвет възтържествува донякъде политическата логика.За нашата група в Общинския съвет са гласували повече от 1/3 от населението на Община Добричка, така е и за политическата група на БСП. През всички тези години сме управлявали съвместно. Тази част от населението, която стои зад нашата група не бива да остава в страни от управлението на общината. И аз като председател на ОбС ще продължавам този процес - да работим за тези хора и ако можем да направим нещо повече за тях", заяви д-р Ердинч Хаджиев. Той изказа благодарност към колегите си общински съветници за гласуваното доверие.