Петима мъже са задържани за притежание на наркотици на 24 май в Добрич

Петима мъже са били задържани за притежание на високорискови наркотици в Деня на българската просвета и култура, съобщават от пресцентъра на МВР - Добрич.

Петима мъже са задържани за притежание на наркотици на 24 май в Добрич

На 24 май, около 11:15 часа в град Добрич е извършена проверка на криминално проявен 32-годишен мъж.  В хода й е установена суха тревна маса с тегло 1,2 грама, реагираща на канабис и бяло вещество с тегло 0,2 грама, реагиращо на амфеатамин.  



Около 14:20 часа, същия ден, в град Добрич е заловен още един мъж – на 31 години, с 0,2 грама канабис. 10 минути по-късно служителите на реда хващат и 30-годишен мъж със суха тревна маса с тегло 2,5 грама, реагираща на канабис и бяло прахообразно вещество с тегло 0,4 грама, реагиращо на амфетамин. 

По ул. „Бойчо Огнянов”, около 16:50 часа е извършена проверка на 29-годишен мъж, известен на МВР. В хода й е установено вещество с тегло 0,3 грама, реагиращо на хероин. 

Около 18:40 часа, отново на 24 май, в избено помещение в района на ж.к. „Дунав” в град Добрич е извършена проверка на криминално проявен 39-годишен мъж. В него са установени суха тревна маса с тегло 1,2 грама реагираща на канабис и бяло прахообразно вещество с тегло 4,2 грама, реагиращо на амфетамин. 

Петимата мъже са задържани за 24 часа. По случаите са образувани бързи полицейски производства.