Приемните изпити в спортното училище в Добрич ще се проведат от 22 до 26 юни

Училището за шампиони търси бъдещите спортни надежди на Добрич.

Приемните изпити в спортното училище в Добрич ще се проведат от 22 до 26 юни

Приемни изпити за СУ "Г.С. Раковски" ще се проведат от 22 до 26 юни. Обявени са места за всички осем вида спорт за ученици, завършили 4, 5, 6, 7, 8 и 9 клас за 2020/2021 г. За всеки спорт за отредени по два дни, в които кандидатите могат да се явят за проверка на способностите.


На 22 и 23 юни са приемите по борба в свободен стил и бокс, на 23 и 24 юни – вдигане на тежести и художествена гимнастика. Изпитите ще се провеждат в спортната база на училището. На 24 и 25 юни ще се проведе конкурс по плуване и хандбал в СК „Русалка”.  На 25 и 26 юни ще е приемът по лека атлетика, той ще се състои в СК „Добротица” и футбол в СУ „Г. Ст. Раковски”.

Началото на изпитите във всеки от дните от понеделник до петък е в 9.00 часа. 

Необходимите документи са заявление по образец, копие от акт за раждане, застраховка за деня на изпита, копие от ученическа книжка и медицинско свидетелство. За учениците след 8 клас е необходимо и заявление за желана професия. 

Учебното заведение предлага храна, спортна екипировка, учебно-тренировъчни лагери и спортни стипендии. 

Завършилите срока на обучение получават диплома за средно образование и професионална квалификация в направленията Помощник инструктор по фитнес, Помощник-треньор и Организатор на спортни прояви и първенства.