Бизнесът и държавата помагат на малките и средни предприятия по иновативен начин

Това стана ясно от брифинг в Министерския съвет

Бизнесът и държавата помагат на малките и средни предприятия по иновативен начин

На брифинг в Министерския съвет беше представен съвместен продукт между бизнеса в България – международни компании и по-малки български и държавата. Стана ясно, че по иновативен начин ще се помогне на малкия и средния бизнес в страната, на  производителите на храни, както и на хотелите, и ресторантите у нас.



Георги Пирински от „Метро България” съобщи, че много компании участват в коалиция в полза на българското общество. „Целта е да направим сигурен продукт за българския потребител на услуга, както и за чужденците впоследствие. Ние трябва да представим пакета така на нашите клиенти, които изберат платформата, резервирайки нощувка и вечеря, да избират да отидат на сигурно място от гледна точка на чистота, хигиена, гарантиране на социалната дистанция. Втора точка от тази програма е да върнем българските храни в менютата на ресторантите, задължително условие се явява за хотели и ресторанти да предлагат български храни и ястия, произведени от продукти, предоставени от български предприятия и фермери, включително малки фермери”, допълни той. 

„Продуктът, който Агенцията за експортно застраховане предлага, ще бъде използван през тази платформа. Основната му цел е да няма фирмена задлъжнялост. През застраховки на вътрешния пазар, с помощта на всички големи компании, които участват ще, подпомагаме производителите, хотелите и ресторантите”, обясни министърът на икономиката Емил Караниколов.

Той допълни, че тази година ще се разчита предимно на вътрешен туризъм и на потребителите, които са от България. „Целта е следната – най-много да спечели потребителят, но ние да помогнем и на секторите, които в момента изпитват изключителна трудност”, каза още Караниколов.

Източник: nova.bg