Ученици от ЧСУ „Леонардо да Винчи” създадоха озвучена книга с преведени за първи път на български език басни на своя патрон

С представяне на електронна книга с басните на Леонардо да Винчи, които до сега не са били превеждани на български език, и редица други онлайн прояви младите леонардовци ще отбележат Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Ученици от ЧСУ „Леонардо да Винчи” създадоха озвучена книга с преведени за първи път на български език басни на своя патрон

Проявите, посветени на 24 май започват още днес с представяне на уникалното електронно издание. То е създадено от учениците от начален, прогимназиален и гимназиален етап. Възпитаниците на елитното частно училище обединиха своите усилия и в навечерието на един от най-книжовните празници и сътвориха озвучена книга с илюстрации на басните на своя патрон. В нея те включиха и своите писма към него.


Съвместният труд по превод, редакция, творчество, четене и озвучаване беше подкрепен и обогатен с усилията на родители, учители и приятели, които заедно с учениците проведоха часове по Образователна драма, музика, изобразително изкуство, компютърно моделиране и философия с деца. По-големите ученици упражниха уменията си по английски език, достойно защитени със сертификати, и направиха достъпни за всички от училището, града и обществото ни басните на Леонардо да Винчи.  С послания към легендарния мислител се включиха вече по-порасналите леонардовци, които заедно с всички нас споделят съвременните проблеми, мисли и живот. 

На 22 май ще бъде открита изложба на авторски картини на ученици от 5 – 7 клас, а на 24 май, от 11 часа директорът на учебното заведение Нели Николаева ще поздрави  всички членове на семейството на "Леонардо".

Басните на Леонардо да Винчи