МЗХГ събира мнения за проектостратегията „Устойчиво селско стопанство“

Министерството на земеделието, храните и горите представя за обществено обсъждане проект на Детайлизирана стратегия по Приоритет 6 „Устойчиво селско стопанство“ на Националната програма за развитие БЪЛГАРИЯ 2030 (НПР 2030).

МЗХГ събира мнения за проектостратегията „Устойчиво селско стопанство“

Документът е достъпен на интернет сайта на МЗХГ, Рубрика „Нормативни актове“ – подрубрика „Проекти на нормативни актове.



От земеделското министерство припомнят, че в началото на 2019 г. Съветът за развитие при Министерския съвет прие  Концепция за разработване на национален стратегически документ за развитие на страната с хоризонт 2030 г., като с това се постави началото на подготовката на Националната програма за развитие БЪЛГАРИЯ 2030 (НПР 2030).

С Решение № 33 от 20 януари 2020 г. Министерският съвет одобри визията, целите и приоритетите на НПР 2030 и определи водещите ведомства за детайлизиране на стратегиите по отделните приоритети.

Предоставяме възможност за изпращане на бележки и коментари по проекта на документ в срок до 28 май 2020 г. на следните e-mail адреси: mmarinova@mzh.government.bg и ypashova@mzh.government.bg.