Треньорът на молдовците: Очаква ни зрелищен хандбал и истински спортен празник

В неделя започва седмото поредно участие на Хандбален Клуб Добруджа в евротурнирите. Първият съперник на жълто-зелените за КНК е молдовският Улим-Алексия. В навечерието на мачовете между двата отбора, специално интервю за Добрич Онлайн даде старши треньорът на ХК Улим-Алексия (Кишинев) Руслан Вережан.

Треньорът на молдовците: Очаква ни зрелищен хандбал и истински спортен празник

Добрич Онлайн: Какви са амбициите на Улим-Алексия за Купата на носители на национални купи?


Руслан Вережан: На първо място участието ни носи международен опит. Всяка държава има различен стил хандбал и имаме добра възможност да опознаем тези стилове, участвайки в КНК. Освен това, международните мачове в чужбина са допълнителната мотивация на нашите състезатели. Улим-Алексия е по-скоро аматьорски тим, а не професионален. Повечето ни играчи са студенти, които не получават възнаграждение за това, че играят. Така че, състезателите ни са доволни, че ще участват в такъв турнир, в който ще натрупат международен опит и ще срещнат нови хора.

 

Добрич Онлайн: Какво очаквате от мачовете с Добруджа?
Руслан Вережан: Очаквам зрелищен хандбал и очаквам да се получи истински спортен празник, както в България, така и в Молдова.

Добрич Онлайн: Успяхте ли да намерите достатъчно информация за Добруджа? Какво мислите за съперника?

Руслан Вережан: С Добруджа сме в приятелски отношения от много време. През тази година ХК Добруджа вече бе в Молдова и участва в турнира за Купата на кмета на Кишинев 2011. Не разполагаме с допълнителна информация за съперника.

 

Добрич Онлайн: Започна ли сезонът в молдовското първенство?

Руслан Вережан: Националното първенство ще започне на 22 октомври, след мачовете ни за КНК.

Добрич Онлайн: Очаквате ли фенове от Молдова да пътуват до България за да подкрепят Улим-Алексия в първия мач в Добрич?

Руслан Вережан: Както вече казах, ние сме по-скоро непрофесионален отбор, за това нашите фенове не се склонни да пътуват в чужбина за да гледат на живо мачовете ни и да ни подкрепят.