До дни започват дейностите по довършването на блок "Добрич"

В момента фирмата-изпълнител извършва подготовка на строителната площадка за довършване на Блок Добрич, която включва почистване, направа на временни пътища, обезопасяване, дезинфекция. Това съобщиха от Общинската администрация след запитване от Добрич онлайн.

До дни започват дейностите по довършването на блок "Добрич"

Предстои поставянето на скеле по цялата фасада и започване на същинските строително – ремонтни работи. В момента се извършва актуализация на линейния график на СМР предвид извънредната епидемична обстановка.   



Избраният изпълнител е „НСК София” ЕООД. Цялата стойност на договора е 3 076 123 лева с ДДС. Община Добрич има ангажимент за първично плащане от 600 000 лева, а остатъкът от 2,4 милиона лева ще бъде обезпечен чрез прехвърляне на право на собственост – общината ще прехвърли свои имоти в жилищната сграда на фирмата изпълнител. Обектите са конкретизирани в договора, цената е крайна и  не подлежи на промяна, като срокът за изпълнение е 24 месеца. След приключване на всички процедури се очаква сградата да е готова за експлоатация през 2022 година.  

Съгласно утвърдена методика е избрана финансова институция – Общинска банка АД, за краткосрочен дълг, който ще бъде поет с договор за банков заем с максимален размер до 600 000 лева. 

До две години се очаква да бъде довършен известният блок “Добрич” в града, в който апартаментите си трябва да получат 21 семейства. През 2011 година той е завършен до етап на груб строеж.